ARCHE HOTELE

RODO

Administratorem danych osobowych dotyczących osób korzystających usług Hotelu jest Arche sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, adres: ul. Puławska 361, 02-801 Warszawa (dalej Arche sp. z o.o.).

W jakim celu i na jakiej podstawie Arche sp. z o.o. będzie przetwarzać dane osobowe?
Dane osobowe będą przetwarzane w następujących celach:

  • zawarcie i realizacja umowy o świadczenie usług hotelarskich lub usług gastronomicznych;
  • dochodzenie ewentualnych roszczeń przez Arche sp. z o.o. w związku ze szkodą poniesioną przez hotel, a wyrządzoną przez gościa hotelu lub obrona przed roszczeniami gościa w stosunku do Hotelu;
  • udokumentowania wykonania usługi dla celów podatkowych(art. 86 Ordynacji Podatkowej);
  • zapewnienia bezpieczeństwa gościom hotelowym i innym osobom przebywającym na terenie Hotelu za pomocą monitoringu hotelowego;
  • spełnienie obowiązków statystycznych (art. 30 ustawy o statystyce publicznej).

Dane osobowe będą przetwarzane także w celach marketingowych administratora danych, a w przypadku wyrażenia zgody podczas podawania danych osobowych, także w celach marketingowych innych podmiotów z Grupy Arche.

Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych ww. celach jest art. 6 ust. 1 lit. b) i lit. c) oraz art. 6 ust. 1 lit. f) RODO. Prawnie uzasadnionym interesem Arche sp. z o.o. jest zapewnienie bezpieczeństwa gościom, dochodzenie ewentualnych roszczeń i marketing własnych produktów lub usług. Podanie danych jest dobrowolne, lecz niezbędne do realizacji ww. celów.

Arche sp. z o.o. będzie przekazywać dane osobowe innym podmiotom, którym powierzono przetwarzanie danych osobowych w imieniu i na rzecz Arche sp. z o.o. w tym:

  • podmiotom świadczącym usługi informatyczne i dostarczającym oprogramowanie,
  • firmom świadczącym usługi doradcze oraz kancelariom prawniczym świadczącym usługi doradztwa prawnego i zastępstwa procesowego

Ponadto Arche sp. z o.o. będzie udostępniać dane osobowe innym odbiorcom, o ile taki obowiązek wynikać będzie z przepisów prawa. Dane nie będą przekazywane do państw trzecich i organizacji międzynarodowych.

Jak długo Arche sp. z o.o. będzie przetwarzać dane?
Dane osobowe będą przetwarzane przez okres korzystania z naszych usług oraz po jego zakończeniu, tj. przez okres jaki przewidują to przepisy prawa, w tym przepisy Kodeksu cywilnego oraz ustawy o rachunkowości.

Jakie prawa przysługują osobie, której dane dotyczą?
Osobie, której dotyczą przetwarzane dane osobowe przysługuje prawo do:

  • dostępu do swoich danych osobowych i otrzymania kopii danych osobowych podlegających przetwarzaniu;
  • sprostowania swoich nieprawidłowych danych;
  • żądania usunięcia danych (prawo do bycia zapomnianym) w przypadku wystąpienia okoliczności przewidzianych w art. 17 RODO;
  • żądania ograniczenia przetwarzania danych w przypadkach wskazanych w art. 18 RODO;
  • wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych w przypadkach  wskazanych w art. 21 RODO;
  • przenoszenia dostarczonych danych, przetwarzanych w sposób zautomatyzowany.

Każda osoba, która uważa, że dane osobowe są przetwarzane niezgodnie z prawem, może wnieść skargę do organu nadzorczego (GIODO, ul. Stawki 2, Warszawa).

Kontakt
Jeśli potrzebują Państwo dodatkowych informacji związanych z ochroną danych osobowych lub chcą Państwo skorzystać z przysługujących praw, prosimy o kontakt:
e-mail: rodo@arche.pl

Arche sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, adres: ul. Puławska 361, 02-801 Warszawa